Trasee turistice de aventura

TRASEU OFFROAD – BRATES – Cel mai complex traseu offroad din România

Pentru a ajunge la aceste trasee, cum vă deplasați in directia Piatra Neamț – Bicaz, înainte de ieșirea din comuna Tarcău este o curbă mare la dreapta, parasiți drumul principal virând la stânga în a doua secțiune a curbei și tineți șoseaua spre Ardeluța. Cea mai mare comună din România este comuna Tarcău care beneficiază de cea mai mare întindere de teren împădurit. Vorbim de sute de km. de drumuri forestiere folosite sau parasite și vorbim de la un relief variat incepând cu zone de deal si până la zone de defileu create de apele din zonă.
Conform măsuratorilor ecologice în această comună se află zonele cu cel mai curat aer din România si fără nici o discuție aici veți găsi peisaje unice în lume și dacă părăsiti traseele de offroad sigur aveți șansa să ajungeți în zone unde nu a călcat vreodată picior de om. Traseele sunt multiple, foarte lungi și foarte dificile. E posibil ca pe unele din aceste trasee să găsiti bariere forestiere montate pentru a preveni furturile masive de lemne. Secțiunea de traseu offroad Brateș – Ardeluța poate fi abordată cu orice fel de mașină care are o garda la sol rezonabila.Traseele secundare sunt foarte periculoase dar și spectaculos de frumoase, în special drumul lateral dreapta ce incepe după ce treceți de Schitul Tarcăului este un traseu foarte lung de zeci de km, cu un pesisaj deosebit de frumos.
Nu vă aventurați în aceste zone decât în echipe de minim 2 auto foarte bine pregătite. Nu aveți semnal la telefonul mobil, veți intâlni porțiuni de drum stricat de utilajele forestiere, drumuri blocate de căderi de pietre sau rupte de alunecări de teren, animale sălbatice și datorită ariei foarte mari pe care se desfășoară aceste trasee vă va fi foarte greu și va necesita foarte mult timp deplasarea intr-o zonă cu semnal unde să puteți solicita orice fel de ajutor.