Mountain bike

Mountain Biking-ul reprezintă călătoria cu un biciclu ce poartă același nume, pe cărările bătătorite sau nu ale munților, dealurilor, pădurilor sau ale oricărui teren mai accidentat. Fiind un sport extrem și în acest caz este nevoie de echipament de protecție.

Cei care sunt pasionați de acest sport pot alege pădurile din comuna Tarcău. Deși în această zonă nu sunt single-trackuri, traseu predefinit format din cărări înguste, special marcate pentru bicicliști, turiștii care doresc să practice acest sport pot urmări traseul pentru drumeții.

Asemeni offroad-ului și drumețiilor pe munte, mountain-biking-ul este o activitate care oferă turistului posibilitatea de relaxare și detașare de cotidian. Un alt atu al acestui sport este faptul că în timpul unei astfel de excursii, turistul poate fotografia peisajele pitorești ale locului.

În Munții Tarcău, mountain-biking-ul se poate practica în special în lunile de vară, iulie-august, când vremea este mai stabilă. Pentru aceasta activitate este necesar un echipament adecvat format din: cască, genunchiere, cotiere și mănuși.