Offroad

Turism de agrement
Datorită reliefului și așezării geografice, Comuna Tarcău oferă posibilitatea pasionaților de sporturi extreme de a desfășura astfel de activitați.
Munții Tarcău reprezintă o adevărată sursă de produse turistice, care nu sunt incă suficient de notorii pentru a fi exploatate.
Puține persoane cunosc faptul că în această zonă pot realiza excursii de tip offroad sau rafting, iar impătimiților de escaladă li se oferă ocazia de a încerca stâncile din împrejurimi.

1. Offroad in Munții Tarcău
Munții Tarcău oferă condițiile favorabile desfașurării acestui tip de activitate. Cei pasionați de acest sport pot admira frumusețea peisajelor pitorești și pot inspira aerul curat de pădure.
Traseul offroad Brateș este considerat cel mai complex din România. Pentru a ajunge la acest traseu, în direcția Piatra Neamț – Bicaz, înainte de ieșirea din comuna Tarcău este o curbă mare la dreapta.
Cei care iubesc aventura pot ajunge în zone unde nu a călcat vreodată picior de om, dacă părăsesc traseul de offroad.
Traseele din Brateș sunt multiple, foarte lungi si foarte dificile. Secțiunea de traseu Brateș – Ardeluța poate fi abordată cu orice fel de mașina care are o garda la sol rezonabilă.
Traseele secundare sunt foarte periculoase, dar și spectaculos de frumoase, în special drumul lateral dreapta ce începe după schitul Tarcău.